Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Το παρόν έδωσε η Ομοσπονδία την Κυριακή 6/6/2021 στην δεύτερη συνάντηση Συλλόγων, Σωματίων, Συλλογικοτήτων.

Το παρόν έδωσε η Ομοσπονδία την Κυριακή 6/6/2021 με τον Πρόεδρο Δ.Σαρέλα και τον Γραμματέα Θ.Λούκο στο CAFE BAR ΚΟΠΗΛΑΤΗΣ στο ΣΧΙΝΟ (ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΑ), όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ανοιχτή συνάντηση Συλλόγων, Σωματίων, Συλλογικοτήτων, μετά το κάλεσμα του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΧΙΝΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ».
Έγιναν τοποθετήσεις τοπικών φορέων με προτάσεις για την επόμενη μέρα με έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να υπάρξουν για την προστασία των σπιτιών και του οδικού δικτύου, παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα Καμένα Γεράνεια.

Ακολούθησε παρουσίαση από την WWF για την εξέλιξη των γεωλογικών διαβρώσεων που θα υπάρξουν μετά από την πυρκαγιά μιλώντας με παραδείγματα, μετά από πυρκαγιές που έχουν υπάρξει σε άλλες περιοχές, συνδυάζοντας την ενημέρωση με οπτικό υλικό. Κλείνοντας την συνάντηση ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία συντονιστική επιτροπή τοπικών φορέων για δράση στο άμεσο μέλλον.