Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Συνάντηση ενημέρωσης της Ομοσπονδίας στο Δασαρχείο Κορίνθου

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους κυρίους Συγριμή και Αδάμ, στις 4/2, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ Σαρέλας και ο Αντιπρόεδρος κ Μενελάου επισκέφτηκαν το Δασαρχείο Κορίνθου, στις 9/2, ώστε από κοντά να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα όσα αφορούν την ανάρτηση των Δασικών χαρτών της περιοχής μας, από τον τμηματάρχη προστασίας, Δασολόγο Κορίνθου κ. Αδάμ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πραγματικά φιλόξενο περιβάλλον, όπου από την αρχή φάνηκε η κατανόηση της αξίας των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας, το οποίο μας ενέπνευσε την πεποίθηση πως γίνεται προσπάθεια για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ Αδάμ μας τόνισε κάτι που και εμείς έχουμε επισημάνει, δηλαδή ΑΜΕΣΑ να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων – κατοικιών, των οποίων το ακίνητο είναι σκιασμένο με πράσινο στον Δασικό χάρτη και να μην αδιαφορήσουν.

Αφού μας ζήτησε να του δείξουμε κάποιες περιοχές στο χάρτη, ώστε η κουβέντα να πατήσει σε παραδείγματα, ο κ Αδάμ μας πληροφόρησε ότι για κάποιες περιπτώσεις χαρακτηρισμένες ΑΑ και ΑΝ, δεν είναι μεγάλο ζήτημα και μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να λυθεί μέσω Δασαρχείου, ακόμη και ατελώς.

Για όλα τα αλλά πρέπει να γίνουν αντιρρήσεις-ενστάσεις, όπου τα παράβολα είναι από 10 -40 -90-εως 180 ευρώ, ανάλογα την έκταση.