Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στο Άνω Σουσάκι

Από το πρακτικό που έστειλαν στην ομοσπονδία, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου, ενημερωνόμαστε για τις αποφάσεις τις οποίες έλαβαν.

Σήμερα ημέρα Κυριακή 18/10/2020, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στον σύλλογο μας, όπου συζητήθηκε το μείζον θέμα της έντονης δυσοσμίας στην περιοχή μας .

Κατόπιν πολλών καταγγελιών των οικιστών, διαπιστώθηκε από το Δ.Σ. η λειτουργία μιας νέας βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ιχθυοτροφών με την ονομασία «Ζωονομή ΑΒΕΕ».

Η σοβαρότητα του ζητήματος είχε ως αποτέλεσμα το Δ.Σ. να καλέσει προς συζήτηση και άλλους φορείς όπως την Ομοσπονδία των Αγίων Θεοδώρων , γειτονικούς συλλόγους και μέλη του Δ.Σ. του δήμου. Για  τον λόγο αυτό ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση-πρόσκληση προς την Ομοσπονδία των Αγίων Θεοδώρων και προς τον σύλλογο «Γλυκιά Ζωή».

Η συζήτηση του ζητήματος ξεκίνησε στις 10:00 πμ όπου έδωσαν το παρόν σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου μας , για την Ομοσπονδία ο πρόεδρος Κος. Δημήτρης Σαρέλας και ο αντιπρόεδρος Κος. Μενέλαος Μενελάου. Από τον σύλλογο «Γλυκιά Ζωή» παραβρέθηκαν o πρόεδρος Κος. Μπερσής Περικλής και ο Γεν. Γραμματέας Κος. Αρχοντάκης Ζαχαρίας. Από το Δ.Σ. του δήμου παραβρέθηκε ο Κος Δημήτρης Δέδες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε μια πρώτη ενημέρωση από την Ομοσπονδία και από τον Κο Δέδε, για το θέμα αυτό. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η παρακολούθηση του φαινομένου μέχρι την επόμενη Κυριακή  25/10/20 όπου δώσαμε ραντεβού με την ομοσπονδία για μία εκτεταμένη ενημέρωση από έμπειρα άτομα του τομέα περιβάλλοντος , με σκοπό να αποφασίσουμε ομόφωνα τις επόμενες κινήσεις μας .

Επιπλέον  η συζήτηση περιελάμβανε θέματα που αφορούν προβλήματα που προκύπτουν στον δημοτικό φωτισμό καθώς και στην ημιτελή περισυλλογή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους του κυρίους για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και ανανεώνει το ραντεβού μας. Ευελπιστούμε ότι οι δράσεις μας θα φέρουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα .