Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Επικοινωνία με τον Δήμαρχο και το Δασαρχείο και ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των εξωραϊστικών συλλόγων.

Σήμερα, 4/2/21, συνεχίστηκε  η ενημέρωση των συλλόγων, αφού ο χρόνος πιέζει (το δικαίωμα ένστασης για περιπτώσεις που καλύπτονται με πράσινο στους Δασικούς χάρτες λήγει στις 20 Μαΐου, με 20 μέρες παράταση για τους κατοίκους εξωτερικού).

Οι σύλλογοι που μέχρι τώρα δια εκπροσώπων τους έχουν ενημερωθεί, είναι οι εξής:

Πρωτοπόρος Άνω Καλύβιζες, Άνω Κουλαντζίκι, Άνω Κόκκινη Σπηλιά, Γλυκειά Ζωή, Αναγέννηση Κατσιβίρι, Καλύβιζες, Κόκκινο Λιθάρι, Λιοντάρι, Νέα Ζωή, Νέα Πολιτεία, Πανόραμα Κόκκινη Σπηλιά, Προφήτης Ηλίας, Σέσι, Μασιάρι, Αρίων Κυρά Βρύση, Πανόραμα Σουσάκι, Σκυρωνίδα, Μπεσκάκι, Άγιος Φίλλιπος, Κιάφα Μπέκα, Νέα Γλυκεία Ζωή, Άνω Σουσάκι.

Ο Προέδρος κ. Σαρέλας επικοινώνησε με το Δασαρχείο – κ Συγριμή για κάποιες διευκρινίσεις. Επίσης με τον κ Αδάμ, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι αύριο, 5/1/21, ανοίγει ηλεκτρονική πλατφόρμα για ενστάσεις με συντεταγμένες. Η  Ομοσπονδία ζήτησε συνάντηση μαζί του και είναι σε αναμονή.

Κατόπιν, ο Προέδρος κ. Σαρέλας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη, όπου του μετέφερε την δύσκολη κατάσταση, που ακόμα μια φορά καλούνται οι οικιστές να αντιμετωπίσουν, ζητώντας συνάντηση μαζί του. Ο κ Γκιώνης κατανοώντας την κατάσταση, μας ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα συναντήσεις, για το θέμα, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή, ώστε να ενημερωθεί και κατόπιν να συναντηθεί με την Ομοσπονδία.

Η προσπάθεια από την ομοσπονδία συνεχίζεται, ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατό καλύτερα όλοι οι σύλλογοι, είτε αφορά φυσικά πρόσωπα, είτε νομικά, πχ γραφεία συλλόγων κ.α.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς, ώστε η αυστηρότητα του κράτους να μην εξαντλείται στους μικροϊδιοκτήτες της περιοχής μας, οι οποίοι μπορεί και να μην γνώριζαν, όταν το ίδιο το κράτος τους έδωσε συμβόλαιο.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει την προσπάθεια, ώστε να αποκατασταθεί κάθε πιθανή αδικία. Το μέλημα μας είναι αυτή να είναι και η τελευταία ταλαιπωρία των οικιστών και να προχωρήσει επιτέλους το σχέδιο πόλης.