Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Εκτάκτως συνάντηση της Ομοσπονδίας σήμερα Κυριακή 9/8/20 με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Ράτη.

Έκτακτη συνάντηση με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων, στο γραφείο της Ομοσπονδίας, στην οποία εκτός του Αντιδημάρχου και του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Σαρέλα, παραβρεθήκαν ο αντιπρόεδρος κ. Μενελάου, ο γραμματέας κ. Λούκος και η ταμίας κ. Καλουδά.

Η συνάντηση ζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς παρέμβασης της Ομοσπονδίας για  ενημέρωση, όσο αφορά την πορεία των αναγκαίων έργων υποδομής,  μετά τις καταστροφές των δυο προηγούμενων χρόνων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έβαλε τα θέματα αφού πρώτα ενημέρωσε για την ηλεκτρονική σελίδα της ομοσπονδίας τον Αντιδήμαρχο και τον κάλεσε να ενημερώνεται, αλλά και να ενημερώνει μέσω της σελίδας για ότι νέο αφορά τον τόπο μας.

Οι αναγκαίοι  δρόμοι στους οικισμούς άνοιξαν την κουβέντα με τον Αντιδήμαρχο να ενημερώνει, ότι 7000τμ άσφαλτο έχουν πέσει μέσα στον Ιούλιο στο Μπεσκάκι, στο Μασιάρι, στη Τσόπα, στην Αγία Μαρίνα, στη Σκυρωνίδα, στα Γεράνια, στο Λιάντρο, τα οποία προστίθενται με αυτά που είχαν πέσει μετά τις εκλογές, δηλαδή στο Άνω Σουσάκι, στη Κόκκινη Σπηλιά, στα Παλιά Αλώνια Κοσιντάρα, Στενό Αλμύρα, τα οποία είναι άλλα 7000τμ. Επίσης φτιάχτηκε το κομμάτι (γεφυράκι) στη Νέα Ζωή και στην Αναγέννηση κατά 90 % με Ιρλανδικό τύπο διάβασης που αποτέλεσε την βέλτιστη επιλογή.

Για τους οικισμούς υπολείπονται ακόμα 8-10000τμ. τα οποία θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Αυγούστου.

Ενημερώθηκε για δυο αιτήματα που κατέθεσαν οικιστές  από το Μπεσκάκι στη Ομοσπονδία, όπου διέκρινε το δίκαιο και παρέπεμψε στις επόμενες κινήσεις για την υλοποίηση τους.

Για τους κάδους, μας ενημέρωσε ότι την Τρίτη έρχονται 25 στους Αγίους, από τους περίπου 80 που παρέλαβε ο Δήμος και θα έρθουν συνολικά 100 από τους 400.

Ζητήσαμε ο μεγάλος κάδος να φύγει από το νεκροταφείο και να πάει σε περιφραγμένο μέρος.

Για τους δρόμους διαφυγής, από ότι φαίνεται πρέπει να υπάρξει περεταίρω παρέμβαση  στη Περιφέρεια.

Ζητήσαμε να δοθούν στους οικισμούς μέσω της Ομοσπονδίας, στρογγυλοί καθρέπτες για τους δρόμους και μας διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν 10 τεμάχια για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Για τις λάμπες ζητήσαμε να υπάρχει συνεννόηση με την Ομοσπονδία ώστε μια φόρα την εβδομάδα τουλάχιστον να έρχεται ο  γερανός με τον ηλεκτρολόγο του Δήμου να αντικαθιστούν τις λάμπες και να επισκευάζουν τα μπράτσα. Στο σημείο αυτό ο Αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, όπου και του ζητήσαμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Για τον βιολογικό μας ενημέρωσε ότι αφού υπογράφτηκε η προγραμματική, πάμε άμεσα για δημοπράτηση του έργου.

Για το παραλιακό μέτωπο τον ρωτήσαμε γιατί δεν μπήκε η ράμπα που θα βοηθήσει  ΑΜΕΑ και μας ενημέρωσε ότι δεν πρόλαβαν και ότι η υπηρεσία ψάχνει μια αξιόπιστη εταιρία, που θα αναλάβει, όπως και να έχει μας είπε  θα γίνει έστω του χρόνου, γιατί το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο.

Του επισημάναμε τον ελλιπή αριθμό σε καλάθια απορριμμάτων, τον ελλιπή φωτισμό, σε μερικά σημεία και την έλλειψη σε ντουζιέρες, για όλα αυτά μας απάντησε  ότι θα υλοποιηθούν την νέα σεζόν.

Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην πόλη μας και την ανάγκη τα παιδιά τους να παρακολουθούν σχολικά μαθήματα, μας ενημέρωσε για την πρόταση του Δημάρχου να αξιοποιηθεί το εκκλησιαστικό σχολείο στο Λουτράκι και την απόφαση του τοπικού συμβουλίου για την μη συμμετοχή των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία τις πόλης, αλλά προτείνεται η δημιουργία σχολικών υποδομών εντός της δομής φιλοξενίας που διαμένουν.

Κοινή άποψη είναι ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν σχολείο και ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της υλοποιώντας την βέλτιστη λύση.

Για το γήπεδο πάρθηκε η απόφαση προγραμματικής σύμβασης και ορίστηκε εκπρόσωπος από τον Δήμο, αν όλα πάνε καλά όπως είπε, μέχρι τέλος Σεπτέμβρη αν δεν υπάρξει ένσταση, αλλιώς κατά τον Νοέμβρη θα ξεκινήσουν εργασίες.

Του αναφέραμε ότι το προηγούμενο διάστημα και ο Δήμος είχε κόψει κλαδιά, τα οποία είχαν μείνει εκτεθειμένα, μας απάντησε ότι ήταν ενήμερος και θα το φροντίσει άμεσα.  

Για τους δασικούς δρόμους έχει γίνει το 90% και θα ολοκληρωθεί από τον στρατό μετά τις 20 Αυγούστου ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία.

Υπογράφηκε σύμβαση για τους αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι ξεκινούν τον Σεπτέμβρη και θα είναι περίπου 4000m.

Συζητήσαμε για τα αδέσποτα ζώα και την ελλιπή φροντίδα που παρατηρείται, τον ενημερώσαμε για την επιτροπή που δημιουργεί η Ομοσπονδία για το μεγάλο αυτό θέμα, μας είπε ότι ο κανονισμός έχει αλλάξει και δε μπορούμε να φτιάξουμε καταφύγιο και μας παρότρυνε να υπάρχει ανοικτή επικοινωνία με την υπεύθυνη από τον Δήμο.

Τέλος για το πολιτιστικό κέντρο, αφού τονίσαμε το πόσο άσχημα έκλεισε, το πως περιουσία του δήμου καταστράφηκε, το πόσα χρόνια η περιοχή μας με διαφορετικούς Δημάρχους έχει στερηθεί πολιτιστικό κέντρο και αίθουσα εκδηλώσεων, μας απάντησε ότι υπάρχει κάτι σε σκέψη αλλά δεν μπορεί να  είναι ανακοινώσιμο αυτή την στιγμή.

Η Ομοσπονδία θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς και θα σας ενημερώνει για κάθε βήμα.