Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δύο μήνες μετά την φωτιά στα Γεράνεια Όρη εκδόθηκε βεβαίωση παραγωγής ενέργειας από την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για την περιοχή Μακρυπλάγι – Ελάτια (πάνω από τη Μαυρολίμνη) στα σύνορα των δήμων Μεγαρέων –Λουτρακίου, Περαχώρας,Αγίων Θεοδώρων και των δύο περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου. Η αρχική άδεια είχε εκδοθεί το 2010 και η βεβαίωση παραγωγής εκδόθηκε 28/8/2021.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών Αγίων Θεοδώρων Δ. Σαρέλας επικοινώνησε στις 6/9/ 2021 με τον δήμαρχο Λουτρακίου ,Περαχώρας ,Αγίων Θεοδώρων Κο.Γκιώνη και τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων Άρη Κωνσταντή.
Εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις εξελίξεις στα Γεράνεια όρη.
Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων διαβεβαίωσαν ότι είναι αρνητικοί σε τέτοιες ενέργειες και ότι όταν έρθει σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο θα καταψηφιστεί.
Η Ομοσπονδία είναι κάθετα αντίθετη σε αυτές τις ενέργειες, και καταδικάζει τέτοιες τακτικές που υπονομεύουν το περιβάλλον και κατ” επέκταση την ποιότητα ζωής μας.
Είμαστε σε επικοινωνία με Συλλόγους, Ομοσπονδίες και φορείς της περιοχής για τις εξελίξεις.