Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Τσελίκ: Πειρατεία η στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, Τσελίκ, δήλωσε:

“Η κίνηση της Ελλάδας να εξοπλίσει το νησί Καστελόριζο είναι παράδειγμα μιας νέας πειρατείας. Το να στρέφονται όπλα προς τις ακτές της Τουρκίας είναι τρέλα. Η Ελλάδα κάνοντας αυτά τα παράνομα βήματα, κατέστη εκπρόσωπος των πειρατικών πολιτικών σε Αιγαίο και Μεσόγειο”.

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει η ένταση στα ελληνοτουρκικά καθώς μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στον ελληνικό λαό, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τα βάζει με το Καστελόριζο.

Έπειτα από φωτογραφίες που δημοσίευσε το γαλλικό πρακτορείο AFP με Έλληνες στρατιωτικούς να αποβιβάζονται στο νησί το Τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας ενώ απειλεί ευθέως τονίζοντας πως ” Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα ηττηθεί”.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

“Πληροφορίες για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στο Καστελόριζο δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ. Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) τελεί υπό καθεστώς αποστρατικοποίσης σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν, αυτό είναι μια νέα ένδειξη της αδιαφορίας της Ελλάδας για τους νόμους και των πραγματικών προθέσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν αποδεχόμαστε τυχόν παράνομες αλλαγές στην κατάσταση του νησιού. Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε μια τέτοια πρόκληση να επιτύχει τον σκοπό της, ακριβώς απέναντι από τις ακτές μας.

Τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν θα βοηθήσουν καθόλου την Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα ηττηθεί. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μέχρι το τέλος.”