Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Τραγωδία στο Μάτι: Ο ανακριτής επαναφέρει το αίτημα για άσκηση κακουργηματικής δίωξης

Το αίτημά του για άσκηση κακουργηματικής δίωξης για την τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες επαναφέρει ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα νεότερα στοιχεία που συγκέντρωσε, απέστειλε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το 3ο κατά σειρά αίτημά του για την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.

Στο αίτημα των 41 σελίδων, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει εγκληματικές παραλείψεις που συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η θέση που κατείχαν τους καθιστούσαν γνώστες του κινδύνου στον οποίο εξέθεταν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, κίνδυνο που προφανώς αποδέχτηκαν, αφού ενώ είχαν τη δυνατότητα να πράξουν διαφορετικά, δεν έπραξαν. Δηλαδή αν και είχαν στη διάθεσή τους μέσα και χρόνο, γνώριζαν φυσικά την επικινδυνότητα της κατάστασης και μάλιστα γνώριζαν την ιδιομορφία της περιοχής που καθιστούσε άμεσο τον κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές, κωλυσιέργησαν σε σημείο που επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία, που στοιχειοθετεί τουλάχιστον τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου, ο οποίος και αρκεί στην περίπτωση της κακουργηματικής μορφής της έκθεσης».