Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Συνεχίζουν τον αγώνα για υγεία και μόρφωση

Τη συνέχιση του αγώνα αποφάσισαν ομόφωνα εκπρόσωποι από πάνω από 180 σχολεία που συμμετείχαν σήμερα στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Γκράβα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, εκπρόσωποι των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών από πολλούς Δήμους της Αττικής, άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές μαθητές.

Οι μαθητές εξέλεγαν τη νέα Συντονιστική Επιτροπή και το πρόγραμμα δράσης το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Τη Δευτέρα να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους δήμους για να αποφασίσουν συλλογικά οι μαθητές τη συνέχεια του αγώνα.
  • Συνάντηση μέσω zoom με Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη την Ελλάδα.
  • Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10.00 στο μετρό Αμπελοκήπων, με τους μαθητές να δηλώνουν «είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή».
  • Κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 12.00 στο υπουργείο Παιδείας.

Στην απόφασή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σημειώνει:

«Καλούμε τους καθηγητές μας να μην εφαρμόσουν τις τηλε-απουσίες και την τηλε-εκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία. Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι- αυτό είναι το όπλο μας!».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση.