Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Στο Καστελόριζο σήμερα η ΠτΔ

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του Καστελόριζου παρέστη σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας αποκτάει συμβολικό χαρακτήρα σε μία περίοδο συνεχιζόμενης προκλητικότητας από πλευράς της Τουρκίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναγκάσει το ελληνικό στόλο και την Πολεμική Αεροπορία να είναι σε διαρκή επιφυλακή.

Όπως έγινε γνωστό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε πλοία του πολεμικού ναυτικού που βρίσκονται στο λιμάνι του νησιού και στη συνέχεια θα μεταβεί στη νησίδα της Ρω όπου πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω». Το απόγευμα θα επισκεφτεί χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν στο νησί του Καστελόριζου όπου και θα διανυκτερεύσει.

Ωστόσο, χθες έληξε η παράνομη NAVTEX της Τουρκίας για σεισμογραφικές έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και το ωκεανογραφικό πλοίο Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.