Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Στάχτη έγινε η Μόρια – Τεράστιες οι ευθύνες κυβερνήσεων και ΕΕ

Κάηκε ολοσχερώς ο καταυλισμός της Μόριας μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης και έκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης καταστράφηκαν σχεδόν τα πάντα. Σκηνές και κοντέινερς έγιναν στάχτη… 

Εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν εντός του καταυλισμού, ενώ οι μέχρι τώρα πληροφορίες της Πυροσβεστικής δεν αναφέρουν τραυματίες ή θύματα. 

Στα χωράφια βρίσκονται οι σχεδόν 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες και είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν καταλύματα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τη σίτιση και την υγειονομική περίθαλψή τους. 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες ελληνικών  κυβερνήσεων – Βρυξελλών που με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας  μετέτρεψαν  τη χώρα σε μια απέραντη φυλακή προσφύγων και μεταναστών και τα νησιά του Αιγαίου σε αποθήκες ανθρώπων, ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πως οι άθλιοι και απάνθρωποι καταυλισμοί είναι ωρολογιακές βόμβες, τόσο για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα.

Η Λέσβος, σύμφωνα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, θα κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ εστάλησαν από την Αθήνα τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος.