Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Σε εξέλιξη αλλά σε ύφεση τα μέτωπα των πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της χώρας

Σε εξέλιξη αλλά σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα σε διάφορα σημεία της χώρας, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια τη μάχη της κατάσβεσης. Από το πρωί οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται, ενώ η υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή καθώς και σήμερα εξαιτίας των δυνατών ανέμων

είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις παρακάτω Περιφέρειες:

Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων) Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) Νοτίου Αιγαίου

Περιφέρεια Κρήτης

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε εξέλιξη αλλά σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Κεφαλονια σε Αννινάτα και Καμπιτσάτα, όπου συνολικά και στα δυο σημεία επιχειρούν, 102 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 21 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος (τύπου Πετζετέλ). Οι άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν τις πυρκαγιές, στο νησί, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται με το πρώτο φως της ημέρας.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δασικές πυρκαγιές στην περιοχή Πόρτες στα Βασιλικά της Κέρκυρας όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, στην Μεσσηνία, στην περιοχή Χρυσοκελαριά Πύλου Νέστορος, στην περιοχή Άγιος Βλάσης στο Σοφικό και στην περιοχή Άγιος Νίκων Δυτικής Μάνης.