Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Σ.Πέτσας: Κλείνουν κομμωτήρια και καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00

Το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από τις 11 Γενάρη επιδιώκει η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας όπως τάξεις με 15 μαθητές, αξιοποίηση κτιρίων που παραμένουν κλειστά, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και μια σειρά άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις που έγκαιρα και κατ’ επανάληψη έχει διατυπώσει το κίνημα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Κλείνουν από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, και για μια εβδομάδα όλοι οι επαγγελματικοί χώροι που είχαν ανοίξει σταδιακά πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πίεση ενώ την ίδια στιγμή τα νέα κρούσματα βρίσκονται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο δεν έκανε την παραμικρή νύξη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσωπικό και υποδομές.