Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα 12/6

Νέα μέτρα θέτονται σε εφαρμογή από σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου, με βάση τα όσα ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα:

  • Παρατείνεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 1.30 πμ μέχρι τις 5 πμ.
  • Θα επιτρέπεται μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
  • Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Επιπλέον μέτρα θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου:

  • Επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι.
  • Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία με υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test – self test μία φορά την εβδομάδα.
  • Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, η Περιφερειακή Ενότητα της Κω, ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί, δηλαδή στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας λόγω μικρής αύξησης του ιικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.