Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Ορχήστρα των χρωμάτων το πνευματικό παιδί του Μάνου Χατζιδάκι

Στις 14 Νοεμβρίου του 1989 ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του στο χώρο της μουσικής κληρονομιάς. Ίδρυσε την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες της χώρας, που φέρει τη σφραγίδα του δημιουργού της ως ένα πρότυπο ορχήστρας με οδηγό το συναισθηματικό δεσμό μεταξύ μουσικού και ακροατή.

Μάνος Χατζιδάκις – Ορχήστρα των Χρωμάτων-το πνευματικό «παιδί» του !

Με πυρήνα 14 μουσικούς με τους οποίους συνεργαζόταν από πριν σε δισκογραφίες και συναυλίες, και είχε προσωπική σύνδεση μαζί τους ανά τα έτη της πολύτιμης προσφοράς του στον κόσμο της μελωδίας, ο Μάνος Χατζιδάκις το πίστεψε και πέτυχε ένα ορχηστρικό εγχείρημα που άφησε ιστορία και συνέχεια.

Η επιμονή και η θέληση του μεγάλου δημιουργού κληροδοτήθηκε σε άξιους συνεχιστές της “Ορχήστρας των Χρωμάτων”, ανάμεσα τους ο σημερινός συνθέτης της, Γιώργος Κουρουπός, ο οποίος υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι. Γνωρίζοντας το όραμα του ιδρυτή της, συνέχισε μεταξύ άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών, το μεγάλο αυτό έργο παρά την αντιξοότητα των συνθηκών, κυρίως οικονομικών.