Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αυτή η πολιτική δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή.

Με αφορμή τη διασωλήνωση της 27χρονης γιατρού στη Λάρισα (χτες αποδιασωληνώθηκε) που προσβλήθηκε από τον SARS – CoV-2, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας τής εύχεται «γρήγορα να είναι πάλι δυνατή και υγιής» και παράλληλα επισημαίνει ότι «εφόσον δεν αλλάξει η κυβερνητική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θα αρχίσουμε να μετράμε νοσούντες και διασωληνωμένους συναδέλφους κάθε μέρα και περισσότερους. Σε ένα ΕΣΥ βαριά υποστελεχωμένο, με εξουθενωμένους και λίγους γιατρούς και υγειονομικούς, αυτό ισοδυναμεί με έγκλημα εκ προμελέτης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση της ΝΔ».

Η ΟΕΝΓΕ έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή τα αναγκαία μέτρα που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση ήδη από το Μάρτη, ώστε να θωρακίσει το ΕΣΥ. «Διεκδικήσαμε επανειλημμένα, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας, μαζικά και τακτικά τεστ στους υγειονομικούς και τον γενικό πληθυσμό, υγειονομική επιτήρηση των θετικών κρουσμάτων σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας, αποφασιστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ, ενίσχυση του ΕΣΥ με χιλιάδες νέους μόνιμους γιατρούς και υγειονομικούς.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτε από αυτά, όχι μόνο μας ειρωνεύτηκε κατ’ επανάληψη (ας θυμηθούμε τη δήλωση Κοντοζαμάνη περί προσλήψεων 370 επικουρικών γιατρών που και αυτοί “δεν χρειάζονταν”), αλλά στήριξε το αφήγημα της επανεκκίνησης της οικονομίας και του success story του ελληνικού καλοκαιριού κυριολεκτικά στις πλάτες του λαού μας και των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Το άνοιγμα των συνόρων χωρίς συστηματική διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους, χωρίς καμία μαζική ιχνηλάτηση, η εξυπηρέτηση των απαιτήσεων μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών, η λογική που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους την υγεία του λαού μας, έχουν δημιουργήσει μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση στη χώρα, σχετικά με τη διασπορά της νόσου.

Αυτή η πολιτική δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει: «Πραγματική θωράκιση του συστήματος Υγείας σημαίνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διεκδικούμε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να παλεύει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη ζωή και την υγεία των συναδέλφων μας και του λαού μας».