Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Ο ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

«Συγκινημένος» από τα αποτελέσματα του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών

Ήλθε, δήλωσε συγκινημένος και απήλθε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου. Δήλωσε «συγκινημένος» για μια τραγωδία η οποία φέρει την ανεξίτηλη σφραγίδα και ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ, αλλά και όλων των άλλων κομμάτων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πραγματοποίησε επίσκεψη παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ακολούθησαν δηλώσεις στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «αισθάνομαι συγκινημένος από αυτή την δραματική κατάσταση. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έρθω εδώ και να εκφράσω την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους μετανάστες, στους κατοίκους της Λέσβου, σε όλο το προσωπικό του κέντρου και θέλουμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών. Είναι μία δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλω να πω ότι αρνούμαι να παραβλέψω αυτή την μεταναστευτική πρόκληση, είναι κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση. Μέχρι το τέλος του μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέσει στο τραπέζι νέες συγκεκριμένες προτάσεις και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι με σκοπό να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο ώστε να βελτιώσουμε την φύλαξη των συνόρων μας (σ.σ. αυτό κάνει και η κυβέρνηση με την ενίσχυση των μέτρων καταστολής που έχουν προκαλέσει καταγγελίες για επαναπροωθήσεις), πρέπει να κάνουμε περισσότερες συνεργασίες με τις χώρες να επιτύχουμε πρόοδο με σκοπό να επιτύχουμε σύγκλιση ως προς το πλαίσιο της απονομής ασύλου. Πρόκειται να έχουμε δύσκολες δημόσιες συζητήσεις αλλά πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».