Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης παρουσίασης του οδικού χάρτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άρση του lockdown, καθώς το κρούσματα παραμένουν στα ύψη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θεωρείται άνευ νοήματος να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, δεδομένου το γεγονότος ότι τα κρούσματα αλλά και οι διασωληνωμένοι όπως και οι νεκροί, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με την αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ, μετά από ένα μήνα lockdown.


Το πιθανότερο είναι αύριο ή την Παρασκευή να ανακοινωθεί παράταση κατά μία εβδομάδα του lockdown (το οποίο κανονικά λήγει την Δευτέρα 7/12) και όταν η επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετικές ανακοινώσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, μιλώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia Λι Μπόλινγκερ (Lee C. Bolinger), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», αποκάλυψε ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και νυχτερινής διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνο όταν έχουμε τα εμβόλια.

Ως προς την εστίαση και το λιανεμπόριο, επεσήμανε ότι θα ανοίξουν σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

ΠΗΓΗ: