Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απάντηση των εργατών»

Το μήνυμα «Όχι στη 10ωρη δουλειά, κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα, μέτρα για την υγεία του λαού» ακούστηκε δυνατά από τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις ανανέωσαν το ραντεβού τους για την πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Μάη στις 6.30 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως για την οργάνωση και την κλιμάκωση της πάλης, με κεντρικό αίτημα να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα και να ξηλωθεί όλο το προηγούμενο αντεργατικό οπλοστάσιο.

https://youtu.be/E9ziTingsz4 (Δείτε εδώ video)

Με συνθήματα όπως «Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα εργατιά», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Αγώνας – ρήξη – ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απάντηση των εργατών», εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες τίμησαν τους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης και τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος.

Έκαναν ξεκάθαρο ότι η Πρωτομαγιά είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο.

Με τη μαζική τους παρουσία τόνισαν ότι το 2021 υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μειωμένο ωράριο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Για μισθούς, συντάξεις και σύστημα Υγείας που να ανταποκρίνονται στο ύψος των αναγκών μας.

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο, να βάζει τα Συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

https://youtu.be/urJW6SGDYkM (Δείτε εδώ video)

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε και έκανε δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.«Συνεχίζουμε τον αγώνα κάθε μέρα από σήμερα κιόλας, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, να ανατρέψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας για να μη γίνουμε σκλάβοι, για να ξηλώσουμε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έστησαν τα προηγούμενα χρόνια. Εμπρός για σταθερό ημερήσιο χρόνο, εμπρός για 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο, τέλος στα ωράρια-λάστιχο, θέλουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει» τόνισε στην ομιλία του ο Βάλσαμος Συρίγος γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γιώργος Στεφανάκης, εργαζόμενος στην «e-food» και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Αττικής, η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και ο Ηλίας Κανάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Speedex. Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα διαβάστηκε μήνυμα από τον Χοακίν Ρομέρο, πρόεδρο του Συνδικάτου Φούντρα Ενερχάτικα Κολομβίας, αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιελάμβανε τραγούδια που έχουν συντροφεύσει τους αγώνες των εργατών, αλλά και ένα καινούριο τραγούδι εμπνευσμένο από τη σημερινή μέρα από την Πολυξένη Καράκογλου. Ο Δημήτρης Κανέλλος ευχόμενος καλή δύναμη και καλούς αγώνες ερμήνευσε το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη «Γεια σου περήφανη κι αθάνατη εργατιά» και τη «Δραπετσώνα» των Μίκη Θεοδωράκη και Τάσου Λειβαδίτη.

https://youtu.be/CRbj3M-qHPA (Δείτε βίντεο εδώ)

Η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τις γροθιές υψωμένες και τον ύμνο της «Διεθνούς»