Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Κυβερνητικός ανασχηματισμός «Λειτουργικές βελτιώσεις»

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι από τον Στέλιο Πέτσα, κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος χαρακτήρισε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ως «λειτουργικές βελτιώσεις» σε τομείς που ουσιαστικά το κεφάλαιο επιδιώκει νέα κερδοφορία, όπως Oικονομία, Eργασία, Yγεία, Ανάπτυξη και Περιβάλλον. Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε ο Στ. Πέτσας, «με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται: Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων. Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος. Η οργανωτική ενίσχυση του υπουργείου Υγείας. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής». 

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός αποφάσισε τα εξής:

– Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών  Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική. Ουσιαστικά ο Θ. Σκυλακάκης θα αναλάβει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των 72 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

– Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Όπως ενημέρωσε ο Στέλιος Πέτσας, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 13.00.