Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, χρειάζονται άμεσα μέτρα για την πανδημία

Τρία άμεσα μέτρα χρειάζονται, επίταξη ιδιωτικού τομέα της Υγείας, προσλήψεις υγειονομικών και ένταση των εμβολιασμών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που επισκέπτεται το Νοσοκομείο ΚΑΤ. Ρωτήθηκε επίσης για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη. 

Ολόκληρη η δήλωση:

«Σε όποιο νοσοκομείο και αν βρεθείς αυτές τις μέρες ακούγεται κραυγή αγωνίας από όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διευθυντές των κλινικών, για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Τρία άμεσα μέτρα χρειάζονται: Πρώτον, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ώστε να ενισχυθεί με κλίνες και προσωπικό το δημόσιο σύστημα. Δεύτερον, μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών. Τρίτον, ένταση των εμβολιασμών, γρήγορη κλιμάκωση, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός με ασφάλεια και με χρησιμοποίηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και με πολύ περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Απαράδεκτο το χτεσινό γεγονός στη Ν. Σμύρνη

Ερώτηση δημοσιογράφου: Κύριε Κουτσούμπα, θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη;

Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται ουσιαστικά με τα προβλήματα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και την επίλυσή τους, χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη βία, την τρομοκρατία, την καταστολή, τον αυταρχισμό. Ήταν απαράδεκτο το γεγονός που συνέβη χθες στη Νέα Σμύρνη, όπου οι “Ράμπο” της Αστυνομίας μέσα στην πλατεία -ενώ γυναικόπαιδα, νέοι άνθρωποι έκαναν την κυριακάτικη βόλτα τους- επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι αίσχος, ντροπή. Και βεβαίως το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι να γίνει αυστηρή ποινική δίωξη όλων όσοι ευθύνονται γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Επειδή σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ένα μήνυμα: Με μεγαλύτερη δύναμη στους νέους ταξικούς αγώνες, άντρες και γυναίκες μαζί προχωράμε».