Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Την ανάγκη του αγώνα ώστε να εξασφαλιστούν με ευθύνη του υπουργείου όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναδεικνύει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, στην ανακοίνωσή μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Η ΑΣΓΜΕ σημειώνει ότι η επιδημία του Covid-19 έβγαλε στην επιφάνεια και ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο, τη διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων για τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση: το ολιγάριθμο εκπαιδευτικό δυναμικό, το ανεπαρκές βοηθητικό προσωπικό, που δουλεύει σε άθλιες συνθήκες (εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων), τα παλιά και επικίνδυνα κτίρια, τις αίθουσες-κλουβιά, τα 25άρια τμήματα, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε κονδύλια των σχολικών επιτροπών για τα αναλώσιμα.

Επίσης, προσθέτει πως «οι ανακοινώσεις και τα μέτρα που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν απαντούν στις ανάγκες μας για προστασία της υγείας των παιδιών μας και για ισότιμη μόρφωση. (…) Όχι απλά δεν καθησυχάζουν, αλλά εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας, έχοντας και την εμπειρία από την αντιμετώπιση της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο (καραντίνα, τηλεκπαίδευση, εκ περιτροπής λειτουργία Μάη και Ιούνη)».

Απευθυνόμενη στους γονείς σημειώνει ότι «η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επιτάσσει αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους απαραίτητους όρους που θα εξασφαλίζουν ουσιαστική ασφάλεια και μόρφωση. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση από τους ίδιους τους γονείς στις παλινωδίες και τις αντιφάσεις στις ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες στελεχών της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας αλλά και σε διάφορες επιστημονικοφανείς απόψεις».

Τέλος, καλεί κάθε Σύλλογο Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

PDF iconH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ