Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Εξαφανίστηκε η εφαρμογή Webex

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κάνει λόγο για παντελή έλλειψη υπευθυνότητας από πλευράς υπουργείου και επισημαίνει πως «από τη στιγμή που ήδη πριν από 7 μήνες, από το lockdown της άνοιξης, είχε φανεί η αδυναμία του σχολικού δικτύου να υποστηρίξει τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών, αποτελεί δείγμα κοινωνικής αναλγησίας η μη λήψη μέτρων για την αποσυμφόρησή του.

Μας μίλαγε το υπουργείο Παιδείας τόσο καιρό για ανοιχτά σχολεία, συκοφαντώντας το μαθητικό κίνημα ότι τάχα μου τα κλείνει, ενώ το ίδιο κάνει ό,τι μπορεί για να τα διατηρεί κλειστά, όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά».

Στο θέμα αναφέρεται και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας ( ΑΣΓΜΕ ) σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό για κάθε μαθητή ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ορίζει υποχρεωτική την τηλεκπαίδευση με συνέχεια της διδακτικής ύλης και καταχώρηση απουσιών στους μαθητές.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο δίκιο είχαν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούσαν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων».

Η ΑΣΓΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας, έστω και τώρα, να ακούσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.