Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

European Le Mans Series: Ο Ανδρέας Λασκαράτος, πρώτος Έλληνας οδηγός που συμμετέχει.

Ο Ανδρέας Λασκαράτος ξεκινώντας με μία νίκη στον 4ωρο αγώνα στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Φεβρουάριο, εξασφαλίζοντας έτσι και την 2η θέση στο πρωτάθλημα Le Mans Ασίας, αγωνίζεται τώρα, από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου, στο Βέλγιο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Le Mans (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία), με στόχο φυσικά τον 24ωρο Αγώνα Αντοχής Le Mans.

Ανδρέας Λασκαράτος

Ο Ανδρέας Λασκαράτος γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 10 ετών να ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με καρτ σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με την υποστήριξη της πίστας Speed Park στην Αθήνα και της ομάδας Ray Motorsport του προπονητή του Γιάννη Αντωνιάδη.

20 χρόνια αργότερα και αρκετούς τίτλους μετά έκανε το άλμα και αγωνίζεται με πρωτότυπα LMP2 (Le Mans Prototype 2), μια κατηγορία αγωνιστικών αυτοκινήτων διαφορετικών από τη formula 1, τα οποία έχουν καλυμμένα όλα τα μηχανικά μέρη τους. Τα LMP2 αποτελούν στην ουσία το βήμα για τους αγώνες αντοχής Le Mans και η συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες απαιτεί πειθαρχία και σκληρή προετοιμασία. Η καθημερινότητα του 33χρονου Ανδρέα περιλαμβάνει οδήγηση σε πίστες, προπόνηση φυσικής κατάστασης με την καθοδήγηση του Γιάννη Κοτσή και προπόνηση σε ειδικούς προσομοιωτές, ενώ τρέχει και σε πίστες καρτ όταν βρίσκεται Ελλάδα, με προπονητή του πάντα τον Γιάννη Αντωνιάδη.

Με πληροφορίες από «4ΤΡΟΧΟΙ»