Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Επιβάτες τρένου πέταξαν μετανάστη έξω γιατί θεώρησαν ότι έχει κορονοϊό

Το απαράδεκτο – ρατσιστικό γεγονός σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (4/8) στην αμαξοστοιχία Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Στο Σταθμό του Λιανοκλαδίου επιβάτες πέταξαν στην κυριολεξία εκτός τραίνου έναν 48χρονο αλλοδαπό γιατί πίστευαν ότι έχει covid-19.

Κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου του οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχε βγάλει εισιτήριο για τον προορισμό του αλλά για προηγούμενο σταθμό. Ο άνδρας δείχνοντας τότε όλα τα χαρτιά του, αποκαλύφθηκε ότι έχει χαρτί στο οποίο αναφερόταν ότι έχει περάσει covid-19 τον Μάιο. Ακολούθησε πανικός στο βαγόνι με τους υπόλοιπους επιβάτες να απαιτούν να κατέβει από το τραίνο, κατά δήλωση των υπευθύνων της εταιρίας, που φοβήθηκαν ότι θα τον λιντσάρουν.

Ο ίδιος o 48χρονος είπε στο LamiaReport οτι ο ελεγκτής ήταν εκείνος που του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ φέρεται να ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο οδήγησε τελικά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας τον αλλοδαπό άντρα, όπου εκεί βέβαια διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατος. Άλλωστε το περιβόητο χαρτί έλεγε ότι είχε περάσει covid-19 και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας τον περασμένο Μάιο,και τώρα άλλαζε πόλη στην προσπάθειά του να βρει δουλειά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Δήμος Λαμίας, όπου προσέγγισαν τον μετανάστη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.