Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Δημήτρης Λάμπρου, αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Από τη μεριά μας υπάρχουν έντονες ανησυχίες και προβληματισμοί στο πώς θα ανοίξουν τα σχολεία σε σχέση με τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, που είναι αποσπασματικά, ημίμετρα και δεν καλύπτουν κατά την άποψή μας τους όρους που απαιτούνται, για να διασφαλιστεί η προστασία και η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και η ασφαλής λειτουργία των σχολείων, τόνισε ο Δημήτρης Λάμπρου, αντιπρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, σε εκπομπή της «ΕΡΤ1».

Νομίζουμε, συνέχισε ο Δ. Λάμπρου, ότι το όλο ζήτημα της ασφάλειας των σχολείων, εξαντλήθηκε στις μάσκες και στα παγουρίνια, ενώ υπήρχε χρόνος για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως στα κτίρια και στην κατεύθυνση μείωσης του αριθμού των μαθητών μέσα στην τάξη, όπως και η μαζική πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.

Εμείς, κατέληξε ο Δ. Λάμπρου, καλούμε τους Συλλόγους Γονέων που δραστηριοποιούνται σε κάθε σχολείο να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να ελέγξουν αν υλοποιούνται και αυτές οι ανεπαρκείς εξαγγελίες που έκανε η κυβέρνηση, αλλά και να διεκδικήσουν μια σειρά ουσιαστικά μέτρα, όπως μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, αύξηση κονδυλίων για μέσα ατομικής προστασίας και είδη καθαρισμού, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και λειτουργία σχολιατρικής υπηρεσίας.