Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή έκαναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Δημοκρατία σήμερα νίκησε» και δήλωσε πως «είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση στο Facebook αναφέρει ότι «είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας». 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μίλησε για «δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία». 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,  μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική «Χρυσή Αυγή». δήλωσε τα εξής: 

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή.

Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό. Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή : “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”».

Για «ποινική υπόθεση» και για «κομματική εκμετάλλευση» από «τα κόμματα εξουσίας» μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνοντας ότι η Δικαιοσύνη «στάθηκε στο ύψος της».

Δήλωση της Κ. Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Στη μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους».