Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Από την 1η Σεπτέμβρη ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την τήρηση των παρακάτω μέτρων:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο εύλογα προκύπτουν ερωτήματα και ανησυχία στις οικογένειες των εργαζομένων για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των παιδικών σταθμών, λόγω των μεγάλων κτιριακών προβλημάτων, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα πολλά νήπια να στοιβάζονται σε αίθουσες – κλουβιά. Η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω της έλλειψης προσωπικού, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ηλικίες που είναι δύσκολο να εφαρμόσουν μέτρα ατομικής προστασίας. 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ).