Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Ανοίγουν ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 12/4! Τι πρέπει επιτέλους να καταλάβει το Υπ. Παιδείας;

Με ένταση του αγώνα τους για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία τους, για μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας απαντούν οι μαθητές

Σήμερα, 7/4 η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναλειτουργήσουν τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ τη Δευτέρα 12/4. Για τα Γυμνάσια δε είπαν τίποτα…

Υπολογίσαμε πως φέτος έχουμε κάνει κατά μέσο όρο 45-50 μέρες διά ζώσης μάθημα. Συγκεκριμένα, στην καλύτερη κάποια Γυμνάσια (υποθέτωντας πως δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα για τον οποιοδήποτε λόγο) έκαναν 80 μέρες. Στη χειρότερα τα ΓΕΛ σε περιοχές όπως η Αθήνα λειτούργησαν λίγο περισσότερο από 30 μέρες.

Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, και η ζωή και η καθημερινότητά μας ανοιγοκλείνει μέσα σε μια οθόνη ενός υπολογιστή, τάμπλετ, κινητού και πάει λέγοντας. Είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα ερευνών που έγιναν: 650% αύξηση των αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών χαπιών, το 91% των μαθητών επηρεάστηκε αρνητικά από το κλείσιμο των σχολείων.

Η μορφώση μας έχει χτυπηθεί απεριόριστα. Δε λέμε πως γενικά το σχολείο μας μορφώνει όπως θα θέλαμε ή όπως θα έπρεπε αλλά λέμε με σιγουριά πως με τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης δε μάθαμε απολύτως τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ. Ας μας διαψεύσετε.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΝ!

Θα περίμενε κανείς μετά από μια ολόκληρη σχολική χρονιά που έχει αποδείξει πως όσο δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα, τα σχολεία ανοιγοκλεινουν και οι μαθητές διαταράσσονται ψυχολογικά, να συνοδεύοταν αυτή η απόφαση με ουσιαστικά μέτρα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ… Όταν έχουμε πάνω από 4.000 κρούσματα τη μέρα…Φυσικά και όχι…

Είχατε δώσει, έτσι και αλλιώς, από την αρχή της χρονιάς δείγματα γραφής ότι προσποιείστε ότι παίρνετε μέτρα, με τις μάσκες – σεντόνια, με την άθλια διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που τη χρυσοπληρωσαν οι γονείς μας 1,5 εκατ. Ευρώ και την χαρακτηρίσατε “τελειοποιημένη” (αλλά για καθηγητές και καθαρισμό σχολείων μας λέγατε δεν υπάρχουν λεφτά).

Τώρα το τερματίζετε με τα self test! Δηλαδή τα συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα πλαίσια του σχολείου από ειδικευμένο προσωπικό, που διεκδικούσαμε το φθινόπωρο και μας λέγατε πως “αυτά δε γίνονται”, τα μεταφράσατε σε δυο τεστ την εβδομάδα που θα τα κάνουμε μόνοι μας! Και θέλετε να πούμε και ευχαριστώ! Εσείς εκεί στο Υπουργείο κάνετε μόνοι σας τεστ και βγάζετε και σωστό αποτέλεσμα; Και αμα το κάνουμε λάθος και κολλήσουμε τους συμμαθητές μας ποιος θα πάρει την ευθύνη; Εσείς θα λέτε πάλι «Το Υπουργείο τα έκανε όλα τέλεια!» . Πάμε κάλα; Σε λίγο θα μας πείτε να κάνουμε και μάθημα ο ένας στον άλλον, για να μην προσλάβετε καθηγητές!

ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ!

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ!

Υπολογίστε την κούραση, το άγχος και την αγωνία που έχουμε. Καταλάβετε την ανάγκη μας να επιστρέψουμε στη σχολική τάξη χωρίς να έχουμε την πίεση των εξετάσεων. Γιατί δεν μας λείπουν οι εξετάσεις και τα διαγωνίσματα -αυτά φροντίσατε να μας τα βάλετε σε πολλές των περιπτώσεων και μέσω τηλεκπαίδευσης. Μάλιστα, η Υπ. Παιδείας Κεραμέως είπε πως: “ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΗΓΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ!”. Δηλαδή, για να μην παραδεχτούν πως απέτυχαν, πως φέτος έχουμε ελάχιστα πράγματα, θα μας βάλουν εξετάσεις για να το καταλάβουν τότε;

Αυτό που μας λείπει είναι να γυρίσουμε στην καθημερινότητά μας, στο σχολείο. Να δούμε φίλους και συμμαθητές. Να καλύψουμε τα κενά που έχουμε. Να μη μας δημιουργηθεί επιπλέον άγχος.

Για αυτό και το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνετε είναι ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!

Μελετήστε πως θα καλυφθούν τα κενά μας συνολικά και για τώρα και για τις επόμενες τάξεις, πχ ένα παιδί της Α Γυμνασίου πως θα είναι έτοιμο για τη Β’ με τέτοια κατάσταση; Πρέπει να δείτε την ύλη και των δύο τάξεων, τι θα διδαχθεί τώρα, τι του χρόνου και πάει λέγοντας… ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ: ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΥΛΗΣ!

Πάρτε μέτρα για να λειτουργήσει ενισχυτική διδασκαλία εκεί όπου είναι απαραίτητο. Ξέρετε στον κόσμο υπάρχουν και μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο (που λύνει ότι δεν λύνει το σχολείο)…

Αποφασίστε να μη δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις. Πως θα δώσουμε με Τράπεζα Θεμάτων σε μια ύλη που δεν έχει βγει;

Παγώστε τις αλλαγές που περάσατε εν μέσω πανδημίας για τους φετινούς υποψήφιους της Γ Λυκείου. Σε μια τέτοια χρονιά δε ντρέπεστε λίγο να δοκιμάζετε τόσο σκληρά αυτούς τους μαθητές; Ξέρετε πόσοι λόγω απογοήτευσης δε θα δώσουν καν εξετάσεις, τα παράτησαν;

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ

ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ήδη συνεδριάζουν τα 5μελή και 15μελή συμβούλια για να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ήδη οι Συντονιστικές Επιτροπές στους Δήμους προετοιμάζουν τοπικές κινητοποιήσεις. Στο άνοιγμα των σχολείων θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όπως ξέρουμε τα δικαιωματά μας!

Διεκδικούμε:

1. ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

2. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

3. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ: ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ.

4. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

5. ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

  • Γενικές Συνελεύσεις σχολείων, ενημερώσεις στις τάξεις. Βάζουμε πανό στα σχολεία μας, βγάζουμε ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύουμε την κατάσταση στα σχολεία μας!
  • Τετάρτη 14/4 μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς συμμετέχουμε στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις όπου γίνουν!
  • Οργανώνουμε μεγάλες τοπικές μαθητικές κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Βθμιας Εκπαίδευσης!
  • Μεγάλη ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, με όλα τα μέτρα προστασίας, την Κυριακή 25/4 στις 17.00 στην Γκράβα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ