Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Ρεκόρ Γκίνες: 47χρονος Δανός έκανε τη μεγαλύτερη βουτιά με μια ανάσα

Ο Στιγκ Σεβέρινσεν κατέχει πλέον το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη βουτιά με μόνο μια ανάσα. Ο 47χρονος δύτης κάλυψε συνολικά μια απόσταση 202 μέτρων και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σπάει το όριο των 200 μέτρων. Το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες ήταν βουτιά σε 177 μέτρα βάθος.

Η εντυπωσιακή βουτιά του δύτη πραγματοποιήθηκε στην παραλία Μπαλάντρα κοντά στην πόλη Λα Παζ στο Μεξικό.

Ο Σεβέρινσεν δήλωσε ότι στόχος του είναι με την προσπάθειά του να τραβήξει την προσοχή για την μόλυνση του περιβάλλοντος που, όπως είπε, έχει φτάσει σε καταστροφικά επίπεδα.

«Η περιοχή που επέλεξα για τη βουτιά στο Μεξικό είναι μια από τις μοναδικές στον κόσμο. Όπως και άλλες παραλίες απειλείται από το πλαστικό και τον ανθρώπινο τρόπο ζωής» είπε χαρακτηριστικά ο 47χρονος δύτης.

Ο Σεβέρινσεν εκτός από δύτης είναι και εγνωσμένης αξίας βιολόγος με PhD στη φαρμακολογία ενώ έχει γράψει και αρκετά βιβλία.

Ανάμεσα στα ρεκόρ που έχει πετύχει είναι η ανάσα διάρκειας 22 λεπτών και το κολύμπι για 76 μέτρα σε παγωμένη λίμνη στη Γροιλανδία.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν «το μήνυμά μου είναι ότι η Γη είναι ένα μοναδικό μέρος για να ζεις και ότι το σώμα μαζί με το μυαλό μπορούν να πετύχουν τα πιο εντυπωσιακά πράγματα».

Πηγή: Νewsomb.gr