Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

ΠΑΝΔΗΜΙΑ SARS-COV-2

Τα κρούσματα παγκοσμίως θα ξεπεράσουν σήμερα τα 30 εκατομμύρια – Πάνω από 935.000 οι νεκροί

Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του «Reuters», με την πανδημία COVID-19 να μη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 29.611.395 κρούσματα και 935.767 θάνατοι.

Η ημερήσια καταγραφή περιστατικών παγκοσμίως, έφτασε σε ύψη ρεκόρ κατά τις τελευταίες ημέρες, με τους θανάτους να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο διεθνώς.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που μετρά το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορονοϊό, τα περιστατικά νέων μολύνσεων αυξήθηκαν χθες κατά 39.332 στο συνολικό αριθμό των 6,65 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Οι θάνατοι από το νέο κορονοϊό αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.147 νέους θανάτους, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 196.871 θανάτων.

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ινδία

Στην Ινδία, που αποτελεί πλέον το νέο επίκεντρο της πανδημίας, καθημερινά καταγράφεται ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Χθες το υπουργείο Υγείας ανέφερε 97.894 νέα περιστατικά μόλυνσης κατά το τελευταίο 24ωρο και έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 5,12 εκατομμύρια. Η χώρα βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, αναφορικά με τον αριθμό των μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων που κρατήθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρουσιάζει επίσης, αυξητική τάση, καθώς η χώρα αναφέρει περισσότερους από 1.000 θανάτους κάθε ημέρα, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Σήμερα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι 1.132 άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει αυξηθεί σε 83.198 θανάτους.

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση στη Λατινική Αμερική

Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 987 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 36.820 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από το SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 134.106 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.419.083 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται σε αριθμό κρουσμάτων το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία και καταμετρά τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του ιού παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Τέλος, στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 300 επιπλέον θανάτους και 4.444 νέα κρούσματα. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 71.978 νεκρούς επί συνόλου 680.931 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)