Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Η Τουρκία απαντά στο ελληνικό διάβημα με πρόσκληση σε διάλογο «άνευ όρων»

Με πρόσκληση σε διάλογο «άνευ όρων», το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας, απαντά στο διάβημα του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών με αφορμή τη νέα NAVTEX για το «Oruç Reis».

Στην επίσημη απάντησή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Χαμί Ακσόι δηλώνει: «Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε NAVTEX, με βάση τις μαξιμαλιστικές της διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα, αναφέρει ότι: «Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», για να συμπληρώσει ότι: «καλούμε την Ελλάδα Αθήνα σε διάλογο άνευ όρων για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τα υπόλοιπα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών», επιβεβαιώνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι του διαλόγου που προωθούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, το σύνολο των αξιώσεών της.