Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Κατεχόμενη Κύπρος: Κινητοποίηση χιλιάδων Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Λευκωσία ενάντια στην Τουρκική παρέμβαση

μεγαλειώδης κινητοποίηση των Τουρκοκυπρίων διεξήχθη την Δευτέρα 9/11, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή τόσο για την ίδια την κοινότητα όσο και για την πορεία του Κυπριακού. Την κινητοποίηση, χαιρέτισαν χθες με ανακοίνωσή τους το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ. Υπογράμμίσαν ότι το μήνυμα της μαζικής κινητοποίησης των Τουρκοκυπρίων αποτελεί φάρο για τον κοινό μας αγώνα.

Στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ τονίζει ότι η εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα στην κατεχόμενη Λευκωσία, με μπροστάρηδες τους νέους και τις νέες, έστειλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα υπέρ της κοινοτικής ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων, του δημοκρατικού και κοσμικού χαρακτήρα της κοινότητάς τους, αλλά και του σεβασμού της βούλησης των Τ/κ στις έξωθεν επεμβάσεις.

Διαβεβαιώνει ότι το ισχυρό μήνυμα της κινητοποίησης φθάνει και στους Ελληνοκύπριους, εδραιώνοντας με αυτό τον τρόπο περαιτέρω τον κοινό αγώνα για επίτευξη ειρήνης κι επανένωσης του νησιού μας.

Κινητοποίηση των Τουρκοκύπριων στην κατεχόμενη Λευκωσία ενάντια στις Τουρκικές παρεμβάσεις
Φώτο αρχείου / Κινητοποίηση των Τουρκοκύπριων στην κατεχόμενη Λευκωσία ενάντια στις Τουρκικές παρεμβάσεις / Πηγή: Twitter

Το ΑΚΕΛ στέλνει μήνυμα ότι θα μείνει ανυποχώρητο στην πάλη για επανένωση της κοινής μας πατρίδας, στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΔΟΝ αναφέρει ότι οι χιλιάδες συμμετέχοντες της κινητοποίησης έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα ότι δεν αποδέχονται την αμφισβήτηση της ύπαρξης της τ/κ κοινότητας από μέρους της Τουρκίας, αλλά ούτε και τις επεμβάσεις της στο νησί.
Προσθέτει ότι οι χιλιάδες παραβρισκόμενοι έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα πως η πρόσφατη εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας δεν είναι το τέλος του δρόμου για το Κυπριακό και η ελπίδα παραμένει ζωντανή.

Επισημαίνει ότι η διαμαρτυρία αποδεικνύει ότι όταν ο λαός, Ε/κ και Τ/κ μαζί, διεκδικεί και παλεύει οργανωμένα και μαζικά, τότε ναι μπορούμε να ελπίζουμε για την Κύπρο της ειρήνης και της επανένωσης.

Κινητοποίηση των Τουρκοκύπριων στην κατεχόμενη Λευκωσία ενάντια στις Τουρκικές παρεμβάσεις
Φώτο αρχείου / Κινητοποίηση των Τουρκοκύπριων στην κατεχόμενη Λευκωσία ενάντια στις Τουρκικές παρεμβάσεις / Πηγή: Twitter

Χαιρετιστήρια ανακοίνωση εξέδωσε χθες και το Κίνημα Οικολόγων, στην οποία τονίζει ότι στηρίζει πλήρως κάθε προσπάθεια απογαλακτισμού των Τ/κ από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την ποδηγέτηση της Τουρκίας και προσβλέπει στο κοινό αγώνα όλου του κυπριακού λαού για δημιουργία συνθηκών ελευθερίας, ειρήνης και ασφάλειας στον τόπο μας.

Πηγή: dialogos.com.cy