Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων

Αντικρουόμενες δηλώσεις για την υγεία του Τραμπ που νοσηλεύεται με κορονοϊό

Με αντικρουόμενες δηλώσεις για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα νοσηλείας του Αμερικανού προέδρου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, με Covid-19.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει αυτήν τη στιγμή οξυγόνο και είναι απύρετος τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ.«Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος είναι πολύ καλά», δήλωσε ο γιατρός περιστοιχισμένος από εννέα γιατρούς και νοσηλευτές έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο Τραμπ, 74 ετών, υπέφερε από βήχα, ελαφρά ρινική συμφόρηση και εξάντληση, σύμφωνα με το γιατρό, αλλά τα συμπτώματα «αμβλύνονται και (η κατάσταση) βελτιώνεται», είπε.

«Παρακολουθούμε την καρδιακή νεφρική και ηπατική λειτουργία και είναι όλες κανονικές. Ο πρόεδρος σήμερα το πρωί δεν παίρνει οξυγόνο, δεν έχει δυσκολία στην αναπνοή, ούτε στη βάδιση…», πρόσθεσε.

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν τη στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «72 ώρες» από τη διάγνωση της προσβολής του Ντόναλντ Τραμπ από την Covid-19, χρονικό διάστημα που δεν συμφωνεί με το χρόνο ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων του τεστ, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. Σε ερώτηση γιατί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, «διότι είναι ο πρόεδρος» απάντησε ο Σον Κόνλεϊ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με Remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

Παρ’ όλα αυτά μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ, αναμεταδίδουν «ανώνυμες» πληροφορίες από πηγή με γνώση της κατάστασης, σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή πορεία ανάρρωσης από την Covid-19 και ορισμένα από τα ζωτικά του σημεία κατά τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικά.

Παράλληλα, «συναγερμός» έχει σημάνει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη του, διαγιγνώσκονται με κορονοϊό. Τα μέχρι τώρα τεστ που έχει υποβληθεί ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς, ο οποίος θα αναπληρώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των καθηκόντων του, είναι αρνητικά.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)